Tuesday, September 12, 2017

Program Intensif Adik Bijak Ogos 2017

Tarikh :28 & 29 Ogos 2017
Lokasi : Pusat Tuisyen Arena Bestari, Taman Mutiara Rini Skudai











Tuesday, August 22, 2017

PROGRAM CUTI SEKOLAH ARENA BESTARI



PROGRAM CUTI SEKOLAH ARENA BESTARI
.

JOM sertai kami untuk #Program_Cuti_Sekolah Ogos ini untuk mengasah lagi skil #membaca #menulis #mengira anak-anak anda.
.
Biar kami bantu anak anda yang masih belum boleh membaca sehingga lancar...
Bertindak sekarang duhai ibu dan ayah. Jangan persiakan masa depan anak-anak kita.
Biar kita menangis sekarang daripada menyesal di kemudian hari


Jom daftar di cawangan berhampiran anda untuk kelas mingguan atau join #program_cuti_sekolah pada 28 & 29/8/2017 ini.

Terbuka untuk anak-anak 5 & 6 tahun

TERHAD UNTUK 20 ORANG PESERTA SHJ

Hubungi segera Cikgu Dina 018-7846643
atau wasap dgn klik-klik shj


Monday, July 24, 2017

Pembukaan Cawangan Ke-6 di Taman Bukit Tiram, Ulu Tiram

TERKINI! - PAKEJ SUPER LENGKAP MEMBACA, MENULIS & MENGAJI UTK ANAK-ANAK SEAWAL 4 TAHUN DI TAMAN BUKIT TIRAM, ULU TIRAM JOHOR
.
.
YA BETUL ....Berita baik untuk akak-akak di kawasan berhampiran ULU TIRAM, KOTA TINGGI, JOHOR JAYA, DESA CEMERLANG, anda xperlu risau lagi kalau anak-anak belum boleh membaca dengan lancar , kami sedia membantu...kami akan mula beroperasi di sana bermula Ogos 2017 ini.
...


.

Pakej yang ditawarkan :
- KELAS BACALAH SAYANG
- KELAS OH MY ENGLISH
- KELAS IQRA
- KELAS TUISYEN SEKOLAH RENDAH

Hubungi Pn Dina 018-7846643 untuk makluman lanjut.


Atau anda boleh ke cawangan berhampiran
- Taman Mutiara Rini, Skudai
- Bandar Baru Kangkar Pulai
- Taman Scientex, Pasir Gudang
- Bandar Baru Uda
- Kulaijaya


Wednesday, March 01, 2017

Cawangan-cawangan Pusat Tuisyen Arena Bestari 2017


 TAMAN MUTIARA RINI
BANDAR BARU KANGKAR PULAI
TAMAN SCIENTEX PASIR GUDANG
BANDAR BARU UDA
KULAIJAYA
BANDAR SERI ALAM ( akan dibuka)
PONTIAN  ( akan dibuka )

untuk makluman lanjut boleh hubungi 018-7846643 
/ LIKE Pages :PUSAT TUISYEN ARENA BESTARI JOHOR BAHRU

Sunday, November 13, 2016

PAKEJ SUPER LENGKAP CEPAT MEMBACA, MENULIS & MENGAJI UNTUK ANAK-ANAK SEAWAL 4 TAHUN





PAKEJ SUPER LENGKAP CEPAT MEMBACA, MENULIS & MENGAJI UNTUK ANAK-ANAK SEAWAL 4 TAHUN DI KAWASAN SKUDAI, JOHOR BAHRU DAN PASIR GUDANG.
.
.
Ibubapa yg ada anak-anak kecil yang dah nak mula sekolah tahun depan, tapi takut anak tak dpt nak sesuaikan diri dgn kawan-kawan atau dah nak naik tahun 1 tapi masih belum lancar membaca lagi ataupun dah tahun 1 / 2 pun masih belum dapat menguasai bacaan dgn baik...
.
Aduhhh..mesti risaukan. Nak ajar sendiri for sure cepat naik angin, asyik nk marah je kalau anak xnak dengar kata, kejap nak minum, kejap nak tengok tv lah…betul2 menguji kesabaran kannn..
.
Jangan risau saya faham masalah anda…Cikgu Dina sedia membantu ;-) Kelas Bacalah Sayang dibuka utk anak2 seawal 4 tahun..Tapi ada jugak yg 3tahun yang dah join..cikgu Dina terima je dgn tangan yg terbuka..
.
[APA YANG BEST SGT KELAS CEPAT MEMBACA CIKGU DINA NI?]
.
.
[-] KELAS YG SELESA. Kelas ada aircond utk keselesaan anak-anak. Ada yg xnak balik sbb kata kat sini katanya best sejuk.. …adoiii
.
[-] BILANGAN PELAJAR yg sesuai utk size kelas yang ada. Jgn risau kalau ramai pun 1 cikgu akan handle 1-10 org pelajar shj. Kalau bertambah pelajar cikgu pun akan ditambah
.
[-] BELAJAR MEMBACA 1 TO 1. Senang cikgu nak pantau pelajar dah sampai buku berapa sebab cikgu tahu xsemua pelajar sama penerimaannya. Ada yg cepat ada yg agak lambat penguasaan. Jadi xbolehlah nak laju2 sgt.
.
[-]PERCUMA KELAS IQRA..semoga mendapat manfaat
.
[-] KELAS GANTI..Kalau ada hal nak balik kg ke xdpt nak dtg kelas..jgn risau boleh je ganti kat mana2 cawangan yg berhampiran. So xyah risau ketinggalan kalau nak balik kg ada kenduri ..
.
[-]REKOD BELAJAR..ibubapa boleh buat semakan anak-anak dah membaca sampai buku mana..boleh buat ulangkaji kat rumah kalau nak result yg lebih cepat
.
.
.


JOM BACA TESTIMONI DARIPADA IBUBAPA YANG BERPUASHATI ANTARANYA…
.
✏Pn Az Nur
Alhamdulillah cikgu, sekarang dah boleh baca buku cerita..tq so much cikgu didik Airis dlm masa 4 bulan dh blh membaca.
.
✏Pn Normala
Thanks Cikgu Dina...kaedah pembelajaran yg tidak memberi tekanan pd kanak2 seusia Adam membuatkan dia happy bila nk pergi tuisyen.
.
✏Ibu Afiq
Terima kasih Puan Dina..Afiq cakap best membaca.
.
✏Ibu Iffah
Salam puan...saya dah dengar Iffah membaca hari ni..suka sgt..sampai menangis. Terima kasih banyak-banyak puan.Hanya Allah yg dpt balas jasa puan ajar anak saya membaca sepantas ini.
.
✏Ibu Adeeb
Terharu saya dia dah pandai bunyikan suku kata..Terima kasih pada guru yang mengajar , baru 2 hari dia dah pandai bunyikan suku kata.
Sebahagian daripada testimonial ikhlas daripada ibubapa yang berpuashati dengan kelas yang dihadiri oleh anak-anak mereka.
.
.
Macamana nak fikir lagi ke atau NAK bertindak sekarang je?
Tinggalkan diruang komen :
.
1) No.HP :
2) Lokasi :
3) Umur anak :
.
Cikgu Dina akan INBOX makluman lanjut
.
ATAU,
.
Whatsapp kod “SAYA NAK DAFTAR” ke :
.
📞 018-78 46643
📞 018-78 46643
📞 018-78 46643
📞 018-78 46643
📞 018-78 46643
.
TEMPAT ADALAH TERHAD
.
BOLEH PILIH CAWANGAN BERDEKATAN ANDA :
.
✔TAMAN MUTIARA RINI
✔BANDAR BARU KANGKAR PULAI
✔TAMAN SCIENTEX, PASIR GUDANG
✔BANDAR BARU UDA
✔DATARAN LARKIN
.


Thursday, May 19, 2016

JAWATAN KOSONG TENAGA PENGAJAR





JAWATAN KOSONG TENAGA PENGAJAR @ TAMAN SCIENTEX, PASIR GUDANG]

Kami membuka peluang kepada anda yang berminat untuk menjadi tenaga pengajar separuh masa di cawangan  kami.
Taman Scientex, Pasir Gudang /  Bandar Baru Kangkar Pulai

Kelayakan Minimum :

- Memiliki sekurang-kurangnya Sijil Diploma
- Mempunyai minat terhadap kanak-kanak
- Berumur 30 tahun ke bawah

Sekiranya berminat, sila hubungi 018-7846643 untuk makluman lanjut.

Terima kasih

Monday, May 02, 2016

BILIK SEMINAR UNTUK DISEWA DI JOHOR BAHRU

[ BILIK SEMINAR UNTUK DISEWA ]

Anda ingin menyewa bilik untuk seminar / kursus / mesyuarat ?

Bilik yang selesa dan berhawa dingin

Kapasiti 10-25 orang

Lokasi :

✔Taman Mutiara Rini, Skudai

✔Bandar Baru Kangkar Pulai


✔Taman Scientex, Pasir Gudang


HUBUNGI PN DINA 018-7846643 untuk makluman lanjut